OM OSS

Välkommen till Scottish House – Ett litet hörn av Skottland i Sverige

Scottish House har varit verksamma sedan tidigt 90-tal. Vi fokuserar på kvalitativt brittiskt hantverk och har idag ett sortiment som sträcker sig från whiskyglas till tweedjackor från de allra bästa leverantörerna vi har hittat under våra resor till Storbritannien

Scottish House är Glencairns hem i Sverige

Utöver butiken på Kungsholmen har vi vår nätbutik, samt är stolta distributörer för skotska kristallglasproducenten Glencairn Crystal i Sverige. Antingen om du är återförsäljare eller privatperson kan du beställa Glencairns vackra, prisbelönta kristallglas och tillbehör direkt från oss. Vi tar även emot specialbeställningar som graverade glas och olika presentpaket till företag. Har du frågor och funderingar kring Glencairns produkter har du kommit rätt. Vi introducerade Glencairn Crystal i Sverige 2006 och har sedan dess knutit kontakter och sålt det omåttligt populära whiskyprovarglase över hela Skandinavien.

Oavsett om du besöker vår webshop eller butiken på Kungsholmen, kommer du att upptäcka vår värld av underbara produkter från Storbritannien.

Ett genuint intresse för material och hantverk följer Scottish House utveckling som en röd tråd, och såklart vår äkta skotska personlighet. Scottish House har byggts upp och drivs än idag av Glasgowfödda grundaren Patrick McVey Gillion med stor hjälp av familjen. Resorna hem har blivit många och varje gång tar vi med oss en bit av vårt fädernesland till vårt nya hem i Sverige. Detta har såklart präglat hela vår identitet, hög kvalitet till det bästa priset vi kan få fram.

Varmt välkomna till Scottish House!

Slainthe Mvath – to your Health and Happiness