OM OSS

Välkommen till Scottish House – Ett litet hörn av Skottland i Sverige

Scottish House öppnade hösten 2004 på Fleminggatan 105 på Kungsholmen i Stockholm. Butiken ligger fortfarande kvar i samma trivsamma hörnlokal och har sedan starten som inriktning att sälja hög kvalitet direkt från Skottland och Irland utan mellanhänder. Detta för att kunna hålla priserna nere och få direkt kontakt med våra leverantörer. Vi har våra egna sömmerskor i Skottland som syr upp våra måttbeställda kiltar och kilt tillbehör på plats, samt syr alla våra klassiska Scottish House Damkiltari olika tartans och modeller. Vi arbetar mycket med tweed, ull och naturmaterial och har idag ett sortiment som sträcker sig från whiskeyglas till tweedjackor från de allra bästa leverantörerna vi har hittat under våra resor till Skottland och Irland.

Scottish House är Glencairns hem i Sverige och Norge

Utöver butiken på Kungsholmen har vi nätbutiken samt är stolta distributörer för skotska kristallglas producenten Glencairn Crystal i Sverige och Norge.  Antingen om du är återförsäljare eller privatperson kan du beställa Glencairns vackra, prisbelönta kristallglas och tillbehör direkt från oss. Vi tar även emot specialbeställningar som graverade glas och olika presentpaket till företag. Har du frågor och funderingar kring Glencairns produkter har du kommit rätt. Vi introducerade Glencairn Crystal i Sverige 2006 och har sedan dess knutit kontakter och sålt det omåttligt populära whiskeyprovar glaset och tillbehör över hela Sverige, och nu även vidare till Norge.

 Varmt välkomna in till vår butik!

Oavsett om du besöker vår Webshop eller butiken på Kungsholmen, kommer du att upptäcka en värld av underbara kepsar, halsdukar och fina tweed jackor men även säsongsbaserade produkter som Shortbread, fudge, väskor, käppar och paraplyer samt en mängd olika värmande plädar och omtänksamma presenter. Allt handplockat på plats i Skottland och Irland för Scottish House.

Ett genuint intresse för material och hantverk följer Scottish House utveckling som en röd tråd, och såklart vår äkta Skotska personlighet. Fast det är klart att det är så, Scottish House har byggts upp och drivs än idag av mig; Patrick McVey Gillion, som är en Glasgowfödd skotte i själ och hjärta som har rotat mig på nytt i Sverige sedan många år. Resorna hem har blivit många, och varje gång har jag tagit lite av det jag saknar av Skottland med mig tillbaka till mitt nya hem Sverige. Detta har såklart präglat hela vår identitet, hög kvalitet till det bästa priset vi kan få fram.

Varmt välkomna till Scottish House!

Jag ser fram emot att träffa er i butiken,

Slainthe Mvath – to your Health and Happiness