Harris Tweed®

Harris Tweed®

Harris Tweed® är mer än ett unikt handvävt tyg. Det är också en historia om en riktig plats med rik historia och kultur, vackert landskap och livliga samhällen belägna på Skottlands avlägsna och vackra öar i de Yttre Hebriderna. Under de senaste åren har varumärket vuxit till att bli erkänt över hela världen. Det finns bara en Harris Tweed®.

Harris Tweed® är en av världens stora textilier och den enda med en unik härkomst bevarad av en parlamentslag och skyddas av den världsberömda Orb-certifieringen. Märke är certifierat av Harris Tweed Authority. I många generationer har öborna på Lewis, Harris, Uist och Barra i Skottlands vilda och vackra Yttre Hebriderna vävt tyg i sina egna hem, känt som Harris Tweed®. Tillverkad av ren jungfruull som är färgad, spunnen, bearbetat och färdigställd av hantverkarna på Yttre Hebriderna. Tyget kan inte vara Harris Tweed®, eller kallas Harris Tweed®, om det inte uppfyller definitionen på 1993 års lag och bär det berömda Orb-certifieringsmärket stämplad av Harris Tweed® Authority. Förutom att vara naturlig, biologiskt nedbrytbar, icke-allergiframkallande och vattenavvisande, är Harris Tweed® energieffektiv att skapa och vacker, hållbar och praktisk att använda. Från avlägsna torp till couture-catwalker är Harris Tweed® valet av mode- och inredningsdesigners som värdesätter dess härkomst, klassiska stil och dess förmåga att faktiskt förbättras med tiden. Varje meter tyg är certifierad med berömda Orb Certification Mark och garanterat att vara äkta Harris Tweed® av högsta kvalitet och hantverk.

Varför ska man välja Harris Tweed®?

• Endast handvävt i hemmen hos öborna på de Yttre Hebriderna i Skottland.
• Storbritanniens äldsta ständigt använda registrerade certifieringsmärke.
• Ett världsberömt material.
• Världens första och enda tyg med skyddad härkomst som regleras av en lag i parlamentet, skyddad av The Harris Tweed® Authority – väktare av den världsberömda Orb Certification Mark.
• Gjord i 100% ren ny ull med all behandling och hantering uförd på de Yttre Hebriderna.
• Ett hantverkstextil med hundraårig koppling till det vilda hebridiska landskapet och ger värdefull sysselsättning för de torpare och vävare som för kulturen vidare.
• Ett etablerat lyxvarumärke valt av kända mode- och inredningsdesigners som värdesätter dess karaktär och tidlösa stil, såväl som välanvänt av vanligt folk som värdesätter kvalité och hållbarhet.

Showing all 15 results, including child brands

Showing all 15 results, including child brands